8.09.2010, 19:55 UTC+2

Nie jesteś zalogowany

• Zaloguj
(Pochwała + Krytyka) Wrogość - zmiany

Eljas

Super Moderator

21

9.03.2010, 14:52

Niestety nigdy nie można zadowolić wszystkich ;)
  • Idź na górę strony

Bartek_Pack

Średnio zaawansowany

22

9.03.2010, 20:36

to powinni zrobić głosowanie kto za a kto przeciw i ustalić przecież od tego jest demokracja ;)
  • Idź na górę strony

Eljas

Super Moderator

23

10.03.2010, 12:27

Masz racje i pewnie jeszcze nie jedno zrobią, ale na forum de.

Jak wcześniej już Artur310 napisał, na naszym forum jest zbyt mało aktywnych forumowiczów i takie glosowania/ankiety nie przyniosą pożądanego wyniku dla twórców gry. Spójrz na forum de. tam teraz jest 50 osób online a u nas tylko 5 :(
  • Idź na górę strony

Bartek_Pack

Średnio zaawansowany

24

10.03.2010, 15:15

to i ile u nas powinno być osób(tak około) że by nasz głos się liczył?
  • Idź na górę strony

Artur310

FAQ-man & Poganiacz niewolników

25

10.03.2010, 15:40

Bartek u nich w ankiecie widziałem 800 głosów u nas na forum znajdziesz góra 50 głosów a żeby to miało sens musiałoby tu być chociaż te 300 głosów...
:thumbsup:
  • Idź na górę strony

Eljas

Super Moderator

26

10.03.2010, 15:43

Myślę ze tyle co na forum de. :P Nie chodzi tu tylko o forum lecz ogólnie o ilość aktywnych graczy. Twórcy gry oraz siedziba firmy znajduje się w Wiedniu. Gra została stworzona przede wszystkim na rynek niemieckojęzyczny (Niemcy, Austria, Szwajcaria), inne serwery powstały z biegiem czasu i ze tak powiem miały swoje 5 minut. Raczej logiczne dlaczego oni decydują co zostanie zmienione/wprowadzone do gry.
  • Idź na górę strony

27

12.03.2010, 2:32

Czytam ten temat i z podziwu wyjść nie mogę. Quantum wypowiada wrogość wszystkim bractwom jakie się pojawią po to, aby nie było konieczności przeszukiwania listy wrogich i każdy zaatakowany członek jakiegoś bractwa dawał więcej PHB. Gdzie jest powiedziane, że każde bractwo musi przyjąć takąż politykę ?Na Venji, po wejściu szaba1 do Insygni Śmierci, dzieje się to samo. szaba1 ta gra nie została stworzona wyłącznie dla Ciebie. Jesteś leniem to trudno ale pamiętaj, że tego typu światopogląd doprowadza do sytuacji kiedy gracze chcąc iść na skróty korzystają z botów, klikaczy itp. Padła propozycja aby stworzyć na ten temat ankietę. Jeśli pomysł przejdzie to jej wynik można z góry statystycznie przewidzieć. Kilkudziesięciu wojowników z czołowych bractw będzie przeciw tej nowelizacji a kilkuset, jeśli nie więcej z mniejszych bractw, o niższej pozycji rankingowej zagłosuje za jej utrzymaniem. Mnie osobiście odpowiada zmiana. Na Venji , pół roku temu wrogość wypowiedziało mi bractwo "Szacunek Ludzi Ulicy". Jest tam jedna postać "dawidoss17" zbanowana dożywotnio kilka miesięcy temu. Z tego powodu nie mogę na nim ani nabić PHB , ani też wywalić z listy wrogich i jest to tylko przykład jeden z wielu. Tylko obraz "zaciemnia". Skoro ten temat został poruszony to proszę o branie pod uwagę również takich argumentów jak moje.
Obecnie w kolejnej podróży.Kontaktować się poprzez Poste restante. Jak wrócę to może przeczytam.WAGABUNDA

Ten post był edytowany 2 razy, ostatnio przez "XWagabundaX" (12.03.2010, 2:44)

• Idź na górę strony

Silk

Nowicjusz

Zawód: "zwyczajny człowiek w zwyczajnej tunice i luźnym płaszczu z nasuniętym na głowę kapturem"

28

12.03.2010, 16:31

Zmiana jest całkiem rozsądna, tylko niech dodadzą notkę kiedy wygasa i opcje przedłuż wojnę.
Pokażcie mi silnego gracza który nie oszukiwał/oszukuje ,a pozwolę mu rzucić w siebie kamieniem...
  • Idź na górę strony

Bartek_Pack

Średnio zaawansowany

29

12.03.2010, 18:02

a dla mnie to jest nie potrzebne ja wogulę nie patrze na wrogość
  • Idź na górę strony

kaizou

Średnio zaawansowany

Zawód: uczeń

30

12.03.2010, 18:13

nie patrzysz ?( trochę dziwne za pokonanych przeciwników z wrogich bractw dużo więcej HB przecież dostajesz niż z bractwa neutralnego :huh:

• Idź na górę strony

Bartek_Pack

Średnio zaawansowany

31

12.03.2010, 18:16

dodawać dodaje tylko później nie patrze jakk tam z moimi starymi wrogami :thumbsup:
  • Idź na górę strony

Eljas

Super Moderator

32

16.03.2010, 13:00

Możliwość przedłużenia wrogości zostanie w najbliższym czasie wprowadzona:thumbup:
  • Idź na górę strony

Anna2211

Królowa Spamu

33

16.03.2010, 15:42

To na pewno przydatna zmiana,też mam we wrogach bractwo,które dawno temu się rozpadło i został sam MB,którego już nie opłaca się nikomu atakować,no a usunąć go nie mogę,bo to on nas dodał. Może nie jest to wielkim problemem,ale wolę mieć porządek w papierach :thumbsup:
  • Idź na górę strony

Fenek74

Mistrz Ciętej Riposty

Zawód: Optyk. Mchem optykam mury

34

17.03.2010, 2:48

Ale po co tyle krzyku???
Wystarczy aby jedna osoba aktualizowała bazę danych w opcji "wrogie bractwa", i po problemie. Przysporzy to więcej pracy, ale... nie mówmy że aż tak wiele.
Jestem przeciwny takiej zmianie, ale skoro to ułatwi grę większości z nas...odpowiedź chyba nasuwa się tylko jedna.

CHCIAŁBYM IŚĆ DO NIEBA ZE WZGLĘDU NA KLIMAT,
ALE W PIEKLE TYLU ZNAJOMYCH...

• Idź na górę strony

bibzib

Rekrut

35

17.03.2010, 14:49

Właśnie przetestowałem tą opcję, jest na samym dole zakładki wrogości i automatycznie przedłuża wszystkie wypowiedziane przez nasze bractwo wojny. Wojny nam wypowiedziane muszą zostać przedłużone przez wypowiadające je bractwa. Teraz ta zmiana mi się podoba. Faktycznie znikną takie nieaktywne wrogości o których pisaliście, że nie można ich usunąć.
Żelazna pięść -> TBD -> BAS -> Teraz sam :D
  • Idź na górę strony